Annons

Tre häktades för stöld hos äldre

Två kvinnor och en man från olika platser i Skåne häktades på torsdagen för stölden hos ett äldre par i centrala Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 16 februari 2006

Det var strax före lunch i måndags som två av kvinnorna, 25 och 22 år gamla, trängde sig in hos ett äldre par i centrala Trelleborg. Den ena kvinnan påstod att hon försökte komma i kontakt med parets granne medan den andra kvinnan tog sig in i lägenheten.

När paret lyckats bli av med de två intränglingarna så upptäckte de att pengar saknades. Någonstans i bakgrunden fanns också en 46-årig man som också häktades på torsdagen. Skälet till att de tre häktades är att de annars skulle kunna röja undan bevis eller försvåra utredningen på något annat sätt.

Annons

Eftersom pengarna stals ur det äldre parets bostad så betraktas det som grov stöld.

Den här typen av stölder, där en eller två personer lurar sig in hos äldre, har varit ovanliga i Trelleborg. Polisen är bekymrad och uppmanar alla att vara försiktiga med vem de släpper in, att begära legitimation av alla som de inte känner igen.

Christer Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons