Annons

Tre gäss fick sina namn i Smyge

Gässper, Gässika och Gässelina. Så ska de tre gässen vid Köpmansmagasinet i Smygehamn heta.
Trelleborg • Publicerad 17 juli 2005

Turistbyrån i Köpmansmagasinet har fått in ett 20-tal namnförslag på vad de tre gässen, en hane och två honor, ska heta. Och på söndagen var det dags för dopet.

– De är snälla, säger gåsvaktaren Olof Andersson, tio år, som varit med under LRF: s arrangemang Skånsk mat, klädd som en riktig Nils Holgersson.

Annons

Förutom att vakta gässen har Olof Andersson även sålt en del korv.

– Det har varit jättemycket folk här, berättar han. Och många har velat fotografera mig och gässen.

I år var det 19.e året som LRF anordnade Skånsk mat i Smygehamn. Ännu återstår ett par grillkvällar, 22 juli och 5 augusti.

Det är en farlig massa portioner äggakaka som har gått åt under helgerna som Skånsk mat har huserat vid Köpmansmagasinet. Sammanlagt räknar LRF med att det har serverats drygt 60 000 portioner under de år som arrangemanget funnits.

Det vinnande namnförslaget på gässen kommer från Lina och Måns Bondeson i Malmö som ringde in sitt förslag Gässper, Gässika och Gässelina, som juryn var helt enig om var det bästa förslaget.

Lasse Bryggare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons