Annons

Tre gånger så jazzigt på museet

En tre timmar lång jazzkonsert. Det kunde besökare på museet lyssna till på torsdagseftermiddagen.
Trelleborg • Publicerad 3 oktober 2013
Sist ut av tre orkestrar var Rolf Uddeskogs jazzensemble. På bilden sjunger Carina Eklund.
Sist ut av tre orkestrar var Rolf Uddeskogs jazzensemble. På bilden sjunger Carina Eklund.Foto: Foto: Claes Nyberg

Just 4 fun, Gert Gustafsson med Jazzkören och Goodmankvartetten samt Rolf Uddeskog jazzensemble. Alla uppträdde på Trelleborgs museum i samband med ABF-utställningen Drömverkstan.

– Vi har haft olika arrangemang varje dag som utställningen pågått. Musik brukar locka många och det har varit mycket folk här i dag. Åhörarna har kommit och gått, men en del har nog suttit och lyssnat på alla tre orkestrarna, säger Robert Horvath från ABF.

Annons

Förutom olika föreläsningar och uppträdanden har ABF:s medlemsorganisationer varje dag passat på att marknadsföra sig i museets foajé. När utställningen avslutas på söndag kommer arrangörerna att ha nått sitt mål på 100 programpunkter.

– De 70 punkterna vi haft i programmet tillsammans med skolbesöken gör att vi når hela vägen fram, säger ABF:s Christel Winberg.

Att det skulle vara just 100 punkter beror på att Drömverkstan visas med anledning av att ABF och LO lokalt firar 100-årsjubileum i fjor respektive i år. Enligt Christel Winberg och Robert Horvath var LO-ordföranden Karl-Petter Thorvaldssons besök ett av de mest uppskattade inslagen.

– I vanliga fall är det mycket besökare på vernissagen och sedan trappar det av. Med det här upplägget har det varit mycket folk hela tiden, säger Robert Horvath.

Utställningen visas till och med söndag.

– Och sen fyller ABF lokalt 100 år 2016. Då får vi göra om allting, säger Christel Winberg.

Louise Löfgren
Fanny Nyberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons