Tre frågor till Rickard Frank

... som är chefredaktör på Trelleborgs Allehanda.
Trelleborg • Publicerad 20 januari 2011
Rickard Frank.
Rickard Frank.Foto: Tomas Nyberg

Vad kommer flytten att innebära för tidningen och läsarna?

– Vi kommer närmare läsarna och det gör att vi blir lättare att nå. Vår målsättning är att på gatuplan erbjuda en miljö med uppkoppling och möjlighet till massor av läsning. Vi vill att läsarna ska komma in till oss och läsa magasin eller låna en dator. Tobakshörnan blir till en läshörna helt enkelt.

Vi flyttar ju bara några hundra meter, kan det förändra något?

– Även om det bara är en kort sträcka vi flyttar kommer det att ha stor påverkan för tidningens utbud och vårt förhållningssätt till läsarna. Vi tror att det behövs en naturlig mötesplats för trelleborgarna och förhoppningen är att vårt bottenplan blir den platsen. Det kommer att innebära att vi lär känna våra läsare bättre.

Vad innebär flytten för Trelleborg?

– Alla på tidningen ser fram emot flytten, dels för att den innebär en möjlighet att bevara det gamla huset, dels för att vi själva har varit med och utformat miljön i huset så att den är anpassad efter våra behov. Vi vill vara en viktig aktör i Trelleborg och ställa upp för våra läsare. Det kommer vi att kunna göra ännu bättre från tidningshörnan. Över tid är den här flytten oerhört viktig för Trelleborgs Allehanda och för Trelleborg.

Louise Löfgren
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.