Annons

Tre firade med musik och rörelse

Med ett rejält gympapass firade tre förskolor den årliga Förskolans dag i Östervångsparken på torsdagen. Ett par hundra barn och personal försökte koordinera rörelser och härma både apor, katter och grisar.
Trelleborg • Publicerad 21 maj 2010
Emilia Liljegren och Karolina Clair från Högalids förskola försökte föreställa stjärnor när deras förskola och två andra firade Förskolans dag i Östervångsparken.
Emilia Liljegren och Karolina Clair från Högalids förskola försökte föreställa stjärnor när deras förskola och två andra firade Förskolans dag i Östervångsparken.Foto: 
Sammanlagt var det ett par hundra barn som firade Förskolans dag i Östervångsparken.
Sammanlagt var det ett par hundra barn som firade Förskolans dag i Östervångsparken.Foto: 
Annika Rosberg klappar händerna med John Jangmark från Högalids förskola.
Annika Rosberg klappar händerna med John Jangmark från Högalids förskola.Foto: 
Nova Nissen och Maja Wistrand från Ajgeldingerska förskolan var mer intresserade av tusenskönorna i gräset än av att göra rörelser till musik.
Nova Nissen och Maja Wistrand från Ajgeldingerska förskolan var mer intresserade av tusenskönorna i gräset än av att göra rörelser till musik.Foto: 

Barnen från Högalids förskola kom tågandes med en banderoll med förskolans namn och skramlande instrument i händerna. På den stora gräsplanen i Östervångsparken stod redan barnen från Ajgeldingerska förskolan och Prästkragens förskola och väntade. Det var andra året i rad som förskolorna firade dagen på det här sättet.

– Vi ska ha det som tradition, säger Majvi Wijk som är rektor för de tre förskolorna och påpekar att rörelse är viktigt och på det här sättet kan barn i alla åldrar vara med.

Annons

När alla tillslut var på plats började de först forma en ring men den blev för stor så Eva-Lotta Björk, som ledde gympan, bad alla komma närmare. Tillslut blev det ordning och reda och alla kunde börja "gå på stället".

John Jangmark från Högalids förskola hängde snabbt på när förskolläraren Annika Rosberg ville klappa sina händer mot hans.

– Nu ska vi bli stjärnor, ropade Eva-Lotta Björk efter en stund och visade hur alla barnen skulle ställa sig på ett ben och sträcka ut armarna och det andra benet.

Sedan var det dags att krypa på alla fyra för att härma både katter och grisar till "Lille katt"-sången.

Maja Wistrand och Nova Nissen från Ajgeldingerska förskolan tyckte inte att det där med gympa var särskilt kul. Istället passade de på att studera blommorna i gräsmattan lite närmare.

– Kolla!, sade Nova och höll fram en liten tusensköna som hon sedan smulade sönder under full koncentration.

När blommorna sedan var färdigstuderade försökte de två töserna ge sig ut på egna äventyr och deras förskollärare fick flera gånger ropa tillbaka dem.

– Vi har elva barn men de är mellan ett och tre år. Och de springer åt alla håll, berättade Jenny Malmgren som hade fullt upp med att försöka räkna ihop sina småttingar.

Johan Silfversten Bergman
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons