Tre fastighetsägare hotas av vite på 50 000

Tre fastighetsägare i Trelleborgs kommun hotas av vite på 50 000 kronor vardera. För att undvika vitet måste fastighetsägarna ordna miljögodkända avlopp före 1 december i år.
Trelleborg • Publicerad 12 juni 2003

Personal från miljökontoret i Trelleborg har besökt alla tre fastighetsägarna och konstaterat att avloppen inte uppfyller kraven på att vattnet ska renas mer än genom enbart avskiljning av slammet. - Det finns olika sätt att rena avloppsvattnet, men det vanligaste är markbädd, säger Lars Robert Göranson på miljökontoret i Trelleborg. Vid samtal med fastighetsägarna har miljökontoret kommit överens om att frågan om avlopp skulle lösas, men ingen av de tre fastighetsägarna har hittills ansökt om att göra några ändringar av avloppsanordningen. Miljönämnden beslöt därför på sitt senaste sammanträde att förbjuda de tre fastighetsägarna att använda avloppen efter 1 december så länge vattnet inte renas på ett godkänt sätt. Annars måste fastighetsägarna sluta använda avloppen, om de inte vill riskera vite på 50 000 kronor vardera.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.