Annons

Tre bilder mot tobak belönades

En huvudlös kvinna med cigarett i handen, askfat och massor av fimpar på marken. Med det fotot vann Lisa Licke första priset i Trelleborgs Nätverk för Tobaksfritt, TNT: s tävling.
Trelleborg • Publicerad 22 november 2006
Tre prisade fotografer. Sara Borg, Elida Meitmann och Lisa Licke fick priser i nätverket TNT: s fototävling.BILD: TOMAS NYBERG
Tre prisade fotografer. Sara Borg, Elida Meitmann och Lisa Licke fick priser i nätverket TNT: s fototävling.BILD: TOMAS NYBERGFoto: 
Lisa Lickes vinnande bidrag ska nu tryckas upp som affisch.BILD: LISA LICKE
Lisa Lickes vinnande bidrag ska nu tryckas upp som affisch.BILD: LISA LICKEFoto: 

TNT hade bjudit in elever på Söderslättsgymnasiets estetprogram att delta i tävlingen om bästa antitobaksbild. 14 bidrag trillade in och de bästa prisades i går under den rikstäckande tobaksfria veckan.

De tre vinnarna belönades med varsitt presentkort. På tredje plats kom Sara Borg och på andra plats kom Elida Meitmann.

Annons

– Det är lättare att uttrycka sig i bild. Folk kan titta på det på sitt eget vis, sa Elida Meitmann.

Både Sara och Elida fick presentkort på 500 kronor.

Vinnare och 1000 kronor rikare blev Lisa Licke.

– Det är huvudlöst att röka och tjejen har inget huvud. Det var inte så genomtänkt egentligen, sa Lisa Licke som var skeptisk till om bilderna bidrar till att någon slutar röka eller snusa.

Mer positiv till påverkan var Susanne Larsson på Trelleborgs kommun som tillsammans med Folkhälsan, lasarettet, Apoteket och Folktandvården utgör nätverket TNT.

– Detta hjälper till att hålla frågan levande. Det vet vi, annars skulle vi inte stå här varje år och tjata, sa Susanne Larsson.

Under onsdagen stod hon tillsammans med bland andra Vicky Segerhagen, som coachar rökavvänjningsgrupper, på Valen och informerade intresserade trelleborgare.

Magnus Aspegren

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons