Tre åtalas för tv-stöld

Tre män mellan 29 och 38 år gamla åtalas för häleri. Enligt åklagaren ska de ha kört iväg en lastbil med stulna tv-apparater trots att de visste att det handlade om stöldgods.
Trelleborg • Publicerad 8 mars 2010
Foto: 
Foto: 
Foto: 

TRELLEBORG. De sex tv-apparaterna stals ur en lastbil i hamnen i Trelleborg den 19 januari i samband med flera kapellskärningar. Tv-apparaterna lastades om till en annan lastbil som kördes till Sjöviksvägen där den parkerades. De tre männen ska sedan ha tagit emot nycklarna till lastbilen och åkt till Sjöviksvägen för att hämta lastbilen. När de skulle köra iväg blev de dock snabbt stoppade och gripna av polisen. Männen har suttit häktade sedan den 22 januari.

De tre åtalade är alla albanska medborgare och sedan tidigare utvisade från Sverige. Därmed åtalas de också för brott mot utlänningslagen.

Martin Strandberg
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.