Annons

Tre åtalas för Entrérånet

(Uppdaterad 16.54) Tre unga män åtalas nu misstänkta för rånet mot butiken Entré som skedde dagarna före jul. De tre männen gick emot kassörskan. En av dem riktade en pistol mot hennes nacke och frågade: "Var är kassaskåpet?"
Trelleborg • Publicerad 26 januari 2009

Männen tvingade sig till sammanlagt 28 525 kronor från kassörskan.

Rånarna lade pengarna i en medhavd väska.

Annons

Hotet mot kassörskan förstärktes ytterligare enligt åtalet innan de tre männen försvann från butikslokalen.

Särskilt när den av rånarna som höll i pistolen pekade mot kassörskan och gjorde en mantelrörelse.

Två av männen som nu åtalas vid Ystads tingsrätt är 18 år och den tredje misstänkte är 16 år. De båda 18-åringarna har tidigare suttit häktade misstänkta för rånet.

En av 18-åringarna åtalas dessutom för grov stöld och misshandel.

Den misstänkta stölden gäller ett bostadsinbrott som skedde i mitten av december förra året, då 18-åringen tillsammans med en kumpan ska ha tagit sig in i ett hus i Trelleborg genom ett sovrumsfönster.

Där ska han ha stulit en rad föremål, bland annat smycken och en videokamera, samt 65 000 kronor i kontanter, allt till ett värde av cirka 135 000 kronor.

Johan Persson johan.persson@allehandasyd.se
Johan Persson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons