Trassel med transport av tårtan
Bröllopstårtan, som är på väg från Vellinge till Norge, fick inte plats i bagageutrymmet.
– Jag blev helt paff, säger Alexandra Leo, som förgäves försökte stuva in det fyra våningar höga bakverket i familjens Volvo kombi på fredagen.
Det var förra veckan som Trelleborgs Allehanda berättade om paret Heidi Must och Per-Jonas Andersson i Norge, som beställt en bröllopstårta som bakas på Mimmas bagerikafé i Vellinge. Bakverket, med sin skogsbärsmousse, ska transporteras 75 mil, till Tyrifjord, tio mil norr om Oslo, där bröllopet ska stånda på lördagen.
– Plötsligt insåg jag att tårtan inte rymdes i bilen, säger Alexandra Leo, Vellingebo och en av de inbjudna gästerna till bröllopet. Hon har fått uppdraget att ta tårtan med sig till bröllopsfesten.
– Jag visste inte vad jag skulle göra. Tårtan rymdes heller inte i familjens andra kombibil. Nästan alla fordon var uthyrda i Trelleborg på grund av Palmfestivalen. Det var panik, beskriver Alexandra Leo.
Till slut fick hon fatt i en hyrbil. På en mack i Trelleborg, dit hon körde i ilfart.
I går eftermiddag, efter lunch, lyfte Melinda Bäcklund in tårtan i kylboxen, som stått i en frys hela natten. Bröllopsdesserten var dekorerad med rosaskimrande hortensia och smördegspärlor.
– Nu får jag köra försiktigt, så att tårtan kommer fram intakt, säger Alexandra innan hon rattar bilen och kör norrut. Mot Norge.
Johan Persson