Annons

Trassel med transport av tårtan

Trelleborg • Publicerad 25 augusti 2006
Försiktigt lades bakverket in i den hyrda bilen. Melinda Bäcklund lyfte in sötsaken och chauffören Alexandra Leo hjälpte till. BILD: TOMAS NYBERG
Försiktigt lades bakverket in i den hyrda bilen. Melinda Bäcklund lyfte in sötsaken och chauffören Alexandra Leo hjälpte till. BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

Bröllopstårtan, som är på väg från Vellinge till Norge, fick inte plats i bagageutrymmet.

– Jag blev helt paff, säger Alexandra Leo, som förgäves försökte stuva in det fyra våningar höga bakverket i familjens Volvo kombi på fredagen.

Annons

Det var förra veckan som Trelleborgs Allehanda berättade om paret Heidi Must och Per-Jonas Andersson i Norge, som beställt en bröllopstårta som bakas på Mimmas bagerikafé i Vellinge. Bakverket, med sin skogsbärsmousse, ska transporteras 75 mil, till Tyrifjord, tio mil norr om Oslo, där bröllopet ska stånda på lördagen.

– Plötsligt insåg jag att tårtan inte rymdes i bilen, säger Alexandra Leo, Vellingebo och en av de inbjudna gästerna till bröllopet. Hon har fått uppdraget att ta tårtan med sig till bröllopsfesten.

– Jag visste inte vad jag skulle göra. Tårtan rymdes heller inte i familjens andra kombibil. Nästan alla fordon var uthyrda i Trelleborg på grund av Palmfestivalen. Det var panik, beskriver Alexandra Leo.

Till slut fick hon fatt i en hyrbil. På en mack i Trelleborg, dit hon körde i ilfart.

I går eftermiddag, efter lunch, lyfte Melinda Bäcklund in tårtan i kylboxen, som stått i en frys hela natten. Bröllopsdesserten var dekorerad med rosaskimrande hortensia och smördegspärlor.

– Nu får jag köra försiktigt, så att tårtan kommer fram intakt, säger Alexandra innan hon rattar bilen och kör norrut. Mot Norge.

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons