Annons

Trasiga gungor en fara för barn

Trasiga gungor irriterar boende på en av gårdarna på Fagerängen. En fara för barnen tycker föräldrar.
Trelleborg • Publicerad 3 juli 2007
Treåriga Jennifer Keineson får hålla sig till en av två hela gungor på gården. Mamma Åsa har förbjudit dottern att sätta sig på de trasiga gungorna. BILD: MALIN PALM
Treåriga Jennifer Keineson får hålla sig till en av två hela gungor på gården. Mamma Åsa har förbjudit dottern att sätta sig på de trasiga gungorna. BILD: MALIN PALMFoto: 

På lekplatsen på den så kallade 30-gården på Fagerängen hänger fem gungor. Men bara två går att använda, resten är trasiga. Ett av gungdäcken har lossnat i ett av fästena, det samma gäller en av de två småbarnsgungorna. Av den andra återstår bara ett stålskelett.

- Vi är där varje dag men jag har förbjudit min dotter att sätta sig på gungorna. Det är alldeles för farligt, säger Åsa Keineson som bor på gården.

Annons

I en av leksakerna intill har någon slagit sönder en plexiglasskiva. Men de vassa plastbitarna sitter kvar i hålet. Åsa Keineson har bott här i 2,5 år och under hela tiden ska leksakerna ha varit trasiga.

- Vi har varit på Trelleborgshem och sagt att de måste göra något åt det, säger Åsa Keineson.

Trelleborgshem ska ha gjort en genomgång av samtliga lekplatser på Fagerängen och på 30-gården har man installerat en helt ny rutschkana.

- De säger att de skickat ut någon som tittat på det och godkänt det. Men de måste följa de regler som finns, säger Åsa Keineson. De slitna och söndriga gungorna hänger kvar och barnen får nöja sig med de två som är hela.

- De behövs för här är så många barn på gården, säger Åsa Keineson.

Vid en titt på de andra gårdarna på Fagerängen visar det sig att de flesta gungorna är hela.

- Ska de inte göra något åt det så kan de bara ta bort grejerna, tycker Åsa Keineson.

Lars Hellstrand, fastighetschef på Trelleborgshem, blir förvånad när han får höra om gungorna.

- Vi har sett över samtliga. Det som gick skulle lagas och övrigt skulle bort, säger Lars Hellstrand.

Han kommer nu att kolla upp varför de trasiga gungorna inte bytts ut.

Annons

Magnus Aspegren

0410-545 31

magnus.aspegren@trelleborgsallehanda.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons