Annons

Trappklättrare ska vara gratis

Det ska inte kosta pengar att komma ut från sin bostad. Det menar socialnämnden som har beslutat att inte ta ut någon avgift när en rullstolsburen person beställer en trappklättrare. Beslutet togs av en enig socialnämnd efter en motion av Marianne Pettersson (S).
Trelleborg • Publicerad 16 december 2011

– Det är en sådan liten kostnad för kommunen men dyrt för den enskilde, säger hon.

Som det är nu får den som är i behov av att använda en trappklättrare beställa färdtjänst som har tillgång till de två trappklättrare som finns i kommunen. Oavsett om personen ska åka med färdtjänstbilen eller inte kostar tjänsten 24 kronor per gång. Och tjänsten måste beställas senast dagen innan.

Annons

Men än så länge är socialnämnden inte villig att bekosta personliga trappklättrare.

– Det finns säkerhetsaspekter som är viktiga. De kräver utbildning, säger Marianne Pettersson som däremot inte tänker släppa frågan framöver.

– Man ska inte behöva veta dagen innan om man vill komma ut. Jag kommer att fortsätta diskutera detta, säger Marianne Pettersson.

Frågan om gratis trappklättrare ska även beslutas av kommunfullmäktige innan de nya reglerna kan börja gälla.

Louise Löfgren
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons