Annons

Träningsskolan saknar sina cyklar

När eleverna på Fågelbäcks träningsskola skulle hämta sina cyklar möttes de av en sönderslagen dörr och ett tomt förråd. Alla tre tandemcyklarna var stulna och nu tvingas elever och personal att åka buss istället.
Trelleborg • Publicerad 2 oktober 2009
Foto: Tomas Nyberg
"Det var ett hål i dörren", berättar Alex Ziegenfeldt. Han älskar att cykla och saknar skolans tandemcyklar mycket.
"Det var ett hål i dörren", berättar Alex Ziegenfeldt. Han älskar att cykla och saknar skolans tandemcyklar mycket.Foto: Tomas Nyberg

TRELLEBORG. Tandemcyklarna som står inlåsta i ett litet förråd mitt på skolgården används av elever både på Bäckas och Fågelbäcks träningsskola.

– Vi cyklar till friidrottsstadion vid Söderslättshallen, åka och handla och nu den 13 oktober skulle vi ha cyklat till Kulhuset med dem, berättar elevassistent Liselotte Holmström.

Annons

Därför blev hon och eleverna väldigt ledsna när de möttes av ett tomt förråd när de skulle ut och cykla i måndagsmorse. Dörren var sönderhackad och alla tre tandemcyklarna var borta.

Inbrottet har inträffat någon gång under förra helgen och stölden är polisanmäld. En av tandemcyklarna är upphittad nere i Höllviken.

– Det var en pappa till en i vår personal som tog ett foto på den så att vi kunde identifiera den, berättar Liselotte Holmström.

Men de andra två cyklarna, en röd och en lila, har de inte sett till trots att de spanat både på stan och på blocket.se.

Tandemcyklarna är ett betydande inslag i träningsskolans verksamhet. Att åka buss är för många av eleverna inte alls ett bra alternativ, de behöver aktiviteten som det innebär att cykla. Rutiner och struktur är dessutom väldigt viktigt.

– Vi hoppas att vi kan få hjälp från allmänheten med att hitta cyklarna, säger Liselotte Holmström.

Lucas Dietrichson
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons