Annons
Till latinamerikanska toner dansade zumba-fans loss i Parken. Att det var träning det handlade om lyckades de förtränga i två timmar.
Trelleborg • Publicerad 14 augusti 2011
Foto: Eva-Lisa Svensson
Silva Nilsson Cickovska behöver inte göra mycket för att få igång kvinnorna på golvet. Lite musik och glada rop, sedan dansar alla.
Silva Nilsson Cickovska behöver inte göra mycket för att få igång kvinnorna på golvet. Lite musik och glada rop, sedan dansar alla.Foto: Eva-Lisa Svensson
Foto: Eva-Lisa Svensson
Foto: Eva-Lisa Svensson

– Tycker ni att två timmar låter mycket? Jag lovar er att ni kommer att orka det.

Katja Jakobsson står på scenen och peppar drygt femtio kvinnor som bär träningskläder i klara färger och "Sätt igång nu!" skrivet över hela ansiktet. Det är dags för Zumbaparty i Parken. Just party-delen i begreppet verkar många ta fasta på. Om man tänker sig att det är ett dansgolv man har under fötterna så blir träningen mycket roligare. Så kan hela zumbakonceptet förklaras.

Annons

– Man tittar inte på klockan utan blir istället besviken när det redan är över, säger Katja Jakobsson som själv berättar att hon var relativt ovan vid att träna när hon upptäckte zumba.

Tillsammans med sina kompisar Silva Nilsson Cickovska och Marie Lippe arrangerade hon träningspasset på lördagen.

– Jag upptäckte zumba genom en tv-reklam. Det verkade roligt. Och så är det enkelt. Idag är många nybörjare här. Men eftersom varje rörelse upprepas så många gånger hänger alla med, säger hon.

När deltagarna har tränat i en halvtimme är det märkbart varmt i Parkens rotunda. Jane Gundmark tar en vattenpaus innan hon fortsätter.

– Jag har provat några gånger i Höllviken innan. Det är ju rätt jobbigt. Särskilt när man har lärt sig rörelserna, då tar man ut sig mer, säger hon.

Maria Sällberg
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons