Annons

Trångt på Flockergatan

När genomfartstrafiken försvinner på Corfitz Beck-Friisgatan innebär det mer trafik på Flockergatan. Något som de boende nu reagerar mot.
Trelleborg • Publicerad 24 februari 2006
Susanne Lindell, Jenefer Jönsson och Kjell Jönsson får vänja sig vid tätare trafik på Flockergatan.BILD: TOMAS NYBERG
Susanne Lindell, Jenefer Jönsson och Kjell Jönsson får vänja sig vid tätare trafik på Flockergatan.BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

Susanne Lindell har bott på Flockergatan i ett par års tid. När C B Friisgatan förra året stängdes av vid ombyggnaden av Åhléns-huset fick det omedelbara konsekvenser för Susanne och hennes familj.

– Här är mycket mer trafik nu och mer buller än tidigare. Det kommer många fler lastbilar som tidigare tog andra hållet ut ur stan, säger Susanne Lindell.

Annons

Även biltrafiken har förstås ökat och periodvis är det enligt Susanne Lindell svårt att komma fram på Flockergatan. Personbilar parkerar på gatans högra sida och lastbilar som har transporter till gatan ställer sig på vänstersidan, halvvägs upp på trottoaren.

– Det blir långa köer ibland och fullt med bilar som står och tutar för att de inte kommer fram, säger Susanne Lindell.

Som TA rapporterade i tisdags kommer C B Friisgatan även i fortsättningen att hållas fri från genomfartstrafik. Gatans nedre del är fortsatt dubbelriktad och under våren ska en vändplan vid hotellet anläggas. All trafik på Algatan ska i fortsättningen alltså köra ut från centrum via Flockergatan.

– Då tänker politikerna bara på de som bor på C B Friisgatan och inte på oss, säger Susanne Lindell.

Omläggningen av trafiken beslutades redan i somras vid ett möte mellan presidierna i tekniska nämnden, byggnadsnämnden och kommunstyrelsen. En ny trappa till banken och en uteservering vid Stadshotellet gjorde det omöjligt med genomfartstrafik.

– Förändringen kommer att öka trafiken på Flockergatan och det blir lite besvärligare i korsningen Flockergatan-Nygatan. Men det är inte några trafikvolymer som är jättestora, säger Lennart Lindsjö, chef för Kommunal teknik.

Men för Susanne Lindell räcker trafiken gott och väl.

– Det är stökigt och irriterande, säger hon.

Magnus Aspegren

0410-545 31

magnus.aspegren@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons