Annons

Trångt när Åhléns slog upp portarna

Förväntansfulla och fokuserade hade mängder av trelleborgare samlats på Algatan för att bli först med att fynda när Åhléns öppnade.
Trelleborg • Publicerad 18 november 2005
Varuhuschef Ann Almqvist klippt själv det blågula bandet. Utanför väntade shoppingsugna trelleborgare på att få komma in och fynda.
Varuhuschef Ann Almqvist klippt själv det blågula bandet. Utanför väntade shoppingsugna trelleborgare på att få komma in och fynda.Foto: 
När det blågula bandet var klippt och dörrarna öppnade strömmade genast hundratals trelleborgare in för att få sig en titt på både varor och lokaler.
När det blågula bandet var klippt och dörrarna öppnade strömmade genast hundratals trelleborgare in för att få sig en titt på både varor och lokaler.Foto: 
Ett sista tag med dammtrasan. Annica Fridlund torkade av larmbågarna strax innan öppningsdags . bild: tomas nyberg
Ett sista tag med dammtrasan. Annica Fridlund torkade av larmbågarna strax innan öppningsdags . bild: tomas nybergFoto: 
Hyllorna var fyllda till bristningsgränsen. Dragana Biljus tittade runt lite och tyckte att det hade blivit väldigt fint. susanne Andersson stoppade ner näsan i en burk hudkräm med olivlukt. Hon hoppades kunna göra en hel del fynd under förmiddagen.
Hyllorna var fyllda till bristningsgränsen. Dragana Biljus tittade runt lite och tyckte att det hade blivit väldigt fint. susanne Andersson stoppade ner näsan i en burk hudkräm med olivlukt. Hon hoppades kunna göra en hel del fynd under förmiddagen.Foto: 

Innan för glasdörrarna putsades och fixades det in i sista sekunden. Men på slaget tio kunde varuhuschef Ann Almqvist plocka fram en sax och högtidligt klippa det blågula bandet och låta alla de trelleborgare som samlats utanför välla in.

Billiga tröjor och mascara samlade genast mängder av kunder som hoppades på att göra fynd.

Annons

Vid hudvårdshyllorna hade Susanne Andersson fastnat. Hon hade stoppat näsan i en burk med hudkräm. Med olivdoft visade det sig.

– Jag har verkligen sett fram emot att de ska öppna när, säger hon och ser riktigt lycklig ut, innan hon strosar vidare.

Varuhuschef Ann Almqvist stod i ett ledigt hörn och putsade ut en kort stund.

Hon tittade ut över alla människor och såg trött men lycklig ut.

Rösten var lite hes efter veckor av hårt jobb. Och hon var mycket nöjd med att de lyckades bli klara i tid.

– När jag gick hem i går kväll stod det fortfarande en stor lift framför huset och mängder av skräp fanns kvar. Men när jag kom i morse var allt borta. Både hantverkare och Åhléns egen personal har jobbat hårt den senaste veckan. Och strax innan varuhuset slog upp portarna tackades de också av Åhléns vd Bjarne Mumm.

– Ni har överträffat mina förväntningar, nu gäller det för er att göra kunderna nöjda också, sade Bjarne Mumm.

Hundratals nyfikna och shoppingsugna trängdes förhållandesvis lugnt och stilla bland julpynt, färgglada kuddar och badskum i mängder av varianter.

Vissa såg dock ut som om de helst velat vara någon helt annanstans. Däribland flertalet barn, en hel del män samt en liten, förvirrad fågel som råkat flyga in genom de vidöppna dörrarna.

Shoppinglugnet sänkte sig dock snart igen när en väktare med hjälp av en kundkorg lyckades fånga den lille flygande besökaren och hjälpa den ut i friska luften igen.

Annons

Annika Thunell

0410-545 63

annika.thunell@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons