Annons

Trängsel på juldagsbion

En chans att förlänga julen med ännu ett evenemang för hela familjen. Så ser många på juldagsbion.
Trelleborg • Publicerad 25 december 2013
Emma Rosander och Kerry Moriarty sålde biljetter och poppade popcorn för glatta livet under juldagens biorace.
Emma Rosander och Kerry Moriarty sålde biljetter och poppade popcorn för glatta livet under juldagens biorace.Foto: Foto: Claes Nyberg
Alla fem syskonen Ahlholm från Anderslöv fick gå på juldagspremiär och se busige Sune åka på bilsemester. Från vänster Oliver, Moa, Robin, Nelia och Kevin Ahlholm.
Alla fem syskonen Ahlholm från Anderslöv fick gå på juldagspremiär och se busige Sune åka på bilsemester. Från vänster Oliver, Moa, Robin, Nelia och Kevin Ahlholm.Foto: Foto: Claes Nyberg

Till premiären på "100-åringen som klev ut genom ett fönster" var nästan alla 200 stolar bokade två dagar i förväg. "Sune på bilsemester" var inte långt efter. Tommy Green, som sköter visningarna på Grand, var lite förvånad:

- Jag hade kanske trott att folk skulle gå ut först i mellandagarna - men det har visat sig att jag hade fel, konstaterar han. Och oftast kommer det ju sådana här stora Sverigepremiärer på julen; det brukar alltid vara någon barnfilm och någon efterlängtad film för den vuxna publiken på kvällen.

Annons

Grands största juldagspremiärer (publikantal gäller 25-30.12):

1. "Hälsoresan" (1999) - 1417

2. "Arn" (2007) - 1209

3. "Alvin & gänget II" (2009) - 1146

4. Göta Kanal II (2006) - 970

5. "Sune i Grekland" (2012) - 717

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Lars Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons