Trängsel när museet öppnade på nytt

Folk sökte sig till Trelleborgs museum i sådana tal på fredagskvällen att det var snudd på kulturnatt i Trelleborg. Anledningen var förstås museets nyinvigning efter det senaste halvårets renovering.
Trelleborg • Publicerad 11 oktober 2002
BILD: LARS THULIN
BILD: LARS THULINFoto: 

BILD: LARS THULIN Eftersom det regnade fick invigningsfestligheterna en annan form än vad som var tänkt. Egentligen skulle den röda mattan ha rullats ut, kulturchefen Jörgen Flink skulle ha hållit tal till folket och alla hade kunnat hänföras av ett konstfullt ljusspel mot den numera gula fasaden - husets originalfärg. Nu hastade de flesta förbi ljusspelet med sina paraplyer, och många missade också den lilla ceremonin inne i ett av husets tornrum. Men egentligen var det inte ceremonin som var huvudsaken. Det är att trelleborgarna nu åter kan ta del av samlingar och utställningar, till att börja med stålskulpturer av Alexius Huber. - Vi kanske skulle ha fredagsöppet jämt! strålade tillförordnade museichefen Ingela Jacobsson och gladdes över tillströmningen av nyfikna. Museibutiken har blivit lite större och en ny kaféavdelning har öppnats. Annars är det främst en allmän uppfräschning som besökaren märker av. Är man trägen museigängare noterar man kanske också att på andra våningen har det stora rummet mot norr öppnats för utställningar, istället för att som tidigare vara ett stängt arbetsrum. - Här visar vi nu "Av hjärtans lust", föremål med hjärtan på som vi plockat ur samlingarna, berättade Åsa Bill från museet. Vi som har satt ihop den har lekt och haft roligt av hjärtans lust. För att hälsa alla hjärtligt välkomna hit!

Lars Thulin lars.thulin@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.