Annons

Trång studentfest fall för polisen

När restaurang Horizont arrangerade studentfest i fredags var det betydligt fler personer i lokalerna än vad som är tillåtet. Detta misstänker polisen som nu kräver en förklaring av ansvariga på restaurangen.
Trelleborg • Publicerad 16 juni 2009

TRELLEBORG. Enligt Horizonts tillstånd får maximalt 225 personer vistas i restauranglokalen på sjunde våningen. Under fredagskvällen användes även Malmrossalen en trappa ner som nattklubb, något som man enligt polisen inte hade tillstånd för.

– Tillståndet omfattar 225 personer, och ska man ha verksamhet även i en annan lokal så ska man göra en särskild anmälan om det, men det har man inte gjort, säger Mats Hammar, biträdande närpolischef i Trelleborg.

Annons

Innan festen började på kvällen hade polisen, räddningstjänsten och representanter från socialförvaltningen ett möte med personalen för att klargöra vilka regler som gäller. Men när polisen återkom till nattklubben under kvällen bedömde man att det var för mycket folk i lokalerna. Enligt Mats Hammar kan det ha rört sig om mellan 450 och 600 personer.

– Vi kommer att kräva in en förklaring på varför det kommit in så mycket folk som det uppenbarligen gjort. Den yttersta följden kan vara att de blir av med tillståndet, säger han.

Andreas Schiano på Horizont vill inte ge några kommentarer men säger till TA att uppgiften om att upp mot 600 personer skulle vara på plats är "helt galet".

Johan Silfversten Bergman
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons