Annons

Tränare gav exempel på samverkan

På torsdagen var företrädare från kommuner och näringslivet inbjudna till Kraftsamlingskonferens för att diskutera arbetsmarknadsfrågor och samverkan. En av föreläsarna på Parken var Malmö FF:s succétränare Åge Hareide.
Trelleborg • Publicerad 30 oktober 2014
Åge Hareides presentation visade bland annat hur olika aktörer kan förmås att arbeta mot samma mål genom gott ledarskap.
Åge Hareides presentation visade bland annat hur olika aktörer kan förmås att arbeta mot samma mål genom gott ledarskap.Foto: Foto: Karl-Johan Löfgren

– Åge pratar mycket om ledarskapets vikt. Att ha koll på varje spelare i laget, men när vi spelar match är det systemet som vinner. Det är användbart i samarbetet mellan näringsliv och offentlig sektor, säger Cecilia Lejon, som är förvaltningschef på arbetsmarknadsförvaltningen i Trelleborg.

Förutom tolv generella punkter inom ledarskap visade fotbollstränaren också upp en modell som beskrev fyra olika spelartyper som var och en kräver ett specifikt ledarskap. Men han tog även upp egna erfarenheter från den norska kommunen Aukra där han arbetat som samordnare, och tryckte på vikten av att snabbt komma framåt.

Annons

– Jag vill gärna vinna efter nittio minuter, men det går inte i stat och kommun, sa Åge Hareide från scenen.

Cecilia Lejon menar att just de orden beskriver någonting som kommunerna måste bli bättre på.

– Vi har hört från många håll här att det måste gå snabbare inom den offentliga sektorn när vi samverkar med näringslivet, säger hon.

Lisa Kron
Karl-Johan Löfgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons