Trampar för kung och fosterland

I går vid lunchtid besökte riksdagsledamoten Kenneth Lantz (kd) Stortorget i Trelleborg för att berätta om hur han vill sänka fastighetsskatten.
Trelleborg • Publicerad 8 augusti 2006
Kristdemokraten Kenneth Lantz besökte Trelleborg i går för att säga sin åsikt om fastighetsskatten. BILD: FANNY JOHANSSON
Kristdemokraten Kenneth Lantz besökte Trelleborg i går för att säga sin åsikt om fastighetsskatten. BILD: FANNY JOHANSSONFoto: 

Ett besök likt många andra i valtider, men med minst en skillnad. Lantz kom inte med bil eller buss, utan på cykel.

För fjärde året i rad cyklar han runt i södra Sverige och sprider sin åsikt. Eftersom det snart är val blir årets runda extra lång, 110 mil ska avverkas på knappt två veckor. Målgången är planerad i Stockholm nästa fredag.

Kenneth Lantz är hemmahörande i Helsingborg och till vardags cyklar han så ofta han kan.

Kenneth Lantz tycker att cykelturnén är ett bra sätt att komma folk nära. Att det kan bli jobbigt emellanåt är inget problem.

– Det svider ibland men det gör fastighetsskatten med, säger han innan det är dags att fylla på vätskeförrådet och sedan så småningom rulla vidare till Ystad.

Fanny Johansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.