Annons

Trailern lossnade från dragbilen i ökänd korsning

Trelleborg • Publicerad 26 juni 2007
Kurvan var för snäv när trailerbilen skulle ut på E6. Lasten lossnade och gled ut över vägräcket. Bild: Malin Palm
Kurvan var för snäv när trailerbilen skulle ut på E6. Lasten lossnade och gled ut över vägräcket. Bild: Malin PalmFoto: 

Den långa trailerbilen kom inte runt kurvan utan tappade själva trailern som delvis hamnade utanför vägräcket.

Det var strax efter klockan 19 på tisdagskvällen som den långa trailerbilen kom från Travemündeallén och skulle ut på E6 västerut. Svängen ut på E6 är snäv, alltför snäv den här gången. Trailern lossnade från dragbilen och hamnade delvis på vägräcket, delvis kvar på dragbilen. All trafik stannade upp men när lastbilen närmast den avåkta trailerbilen kommit runt så fortsatte trafiken att flyta på.

Annons

– Det är inte första gången det händer, kommenterade en närboende. Och säkert inte den sista heller. Jag bara väntar på att en tankbil ska välta i den svängen.

Trailerbilens förare lyckades säkra släpet med hjälp av en domkraft så att det inte skulle fortsätta att kasa ner i diket.

Problemet för de långa bilarna är att refugen går ända fram i korsningen och där står trafikljuset. Det går inte att skära kurvan för att lättare komma runt hindret.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons