Annons

Trafikverket ska utreda vägbuller i Skegrie

Trafikverket ska göra en utredning om bullret i Skegrie längs väg 628, vägen mot Västra Värlinge. Det menar länsstyrelsen som i stort avslår Trafikverkets överklagande.
Trelleborg • Publicerad 18 december 2013

Det var samhällsbyggnadsnämnden i Trelleborg som i februari i år beslöt att förelägga Trafikverket att utreda bullret längs med väg 628 genom Skegrie.

Bakgrunden var att många av de boende längs vägen klagat på att bullret ökat sedan motorvägsbygget, då trafiken leddes om så att betydligt fler fordon numera kör på vägen norr om det nybyggda området i Skegrie och vidare längs väg 628.

Trafikverket överklagade dock det beslutet och menade att husen enligt beräkningar inte var så störda av buller att det skulle behövas åtgärder där. Länsstyrelsen går på kommunens linje. Emellertid undantar länsstyrelsen kravet på utredning av hur mycket det bullrar inomhus i husen längs väg 628.

Louise Löfgren
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons