Trafikverket gillar planer för genomfartstrafiken

Medan många andra som yttrat sig varit kritiska mot förslaget till detaljplan för Centralstationen är Trafikverket positivt. Det handlar om olika syn på utformningen av genomfarten på väg 9 genom Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 20 mars 2013
Foto: 

Bland andra tekniska nämnden och oppositionsrådet Catherine Persson (S) har sett svårigheter med utformningen som troligen kommer att minska framkomligheten på genomfarten. Trafikverket menar däremot att planen är bra utformad. Att framkomligheten för cyklister och gående prioriterats före genomfartstrafiken är bra, menar verket i sitt yttrande.

Hur passagerna för gående och cyklister över väg 9 ska utformas vill Trafikverket gärna var med och diskutera framöver.

Däremot är verket mer kritiskt till designen av hållplatsområdet för bussar, utformningen är otydlig och kan leda till att bilister kör in på området, kanske för att lämna och hämta.

Trafikverket är också osäker på det upphöjda området på körbanan, som kan ge upphov till buller.

Även Region Skåne som yttrat sig om planen ogillar tanken på en upphöjning av körbanan. Den innebär större bekymmer för busstrafiken än den innebär fördelar för de oskyddade trafikanterna, anser regionen.

Länsstyrelsen har däremot inget alls att erinra mot förslaget till detaljplanen.

Martin Falkenby
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.