Annons

Dödsolycka på väg 9 – flera förda till sjukhus

Två personbilar frontalkrockade på väg 9 under tisdagsförmiddagen. Larmet om olyckan, som inträffade strax väster om avfarten till Gislövs läge, kom klockan 11.13. Polisen har bekräftat att en person omkommit i olyckan.
Gislövs läge • Publicerad 24 juli 2018
Omfattande olycka på väg 9.
Omfattande olycka på väg 9.Foto: Andreas Mårtensson

Räddningstjänst, polis och ambulans larmades till platsen.

– Det är två personbilar som verkar ha frontalkrockat, säger Mats Streer vid Räddningscentralen Syd.

Annons

Fem personer, varav två barn, fördes till sjukhus med ambulans enligt polisen. En av de fem personerna, en 35-årig man, har avlidit av sina skador i samband med olyckan. Anhöriga har informerats, det bekräftar polisen på sin hemsida.

– En person satt tidigare fastklämd, men är nu loss och vårdas av ambulanspersonal. I den andra bilen satt fyra personer, säger Mats Streer.

De fyra personerna uppges alla ha fått lindriga skador enligt Region Skånes pressjour.

Klockan 11.22 stängdes väg 9 av i båda riktningarna, enligt Trafikverket. 13.43 meddelade polisen på sin hemsida att båda personbilarna var bärgade och att vägen åter är öppen för trafik.

Sebastian MårtenssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons