Annons

Trafiken länge ett orosmoment på skolorna

Trafiken på Västra ringvägen har länge oroat på skolorna i området. ”Det ska finnas en trygghet kring skolan”, säger rektor Peter Hansson.
Trelleborg • Publicerad 10 november 2013

På Bäckaskolan och Fågelbäcksskolan går elever från årskurs ett till nio. Båda ligger vid Västra ringvägen som eleverna som bor västerut passerar.

– Där går mycket tung trafik. Och när eleverna blir äldre tar de sig själva till skolan, säger Peter Hansson som är rektor för båda skolorna.

Annons

Länge har han hört om föräldrarnas oro över trafiken. När skolan har samråd med föräldraföreningen brukar det komma upp.

– Frågan om en sänkning till 30 kilometer i timmen har de drivit i flera år.

Han tror själv att en sänkning skulle kunna vara positiv.

– Jag är ingen expert, det är därför vi har tekniska nämnden. Men det ska finnas en trygghet kring skolan, säger Peter Hansson.

Skolans personal har inte möjlighet att finnas uppe vid Västra ringvägen när eleverna kommer.

– Vi finns inne på skolgården på morgnarna. Sedan har vi trafikkunskap med eleverna där de får lära sig hur de ska bete sig.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Louise Cronholm Löfgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons