Annons

Trafik till nybyggen gillas inte av granne

Trelleborg • Publicerad 1 februari 2008

Trafikplaneringen till Trelleborgshems planerade nybyggen på gamla Sockerbrukstomten i centrala Trelleborg är inte bra.

Det menar en närboende i ett brev till stadsbyggnadskontoret.

Annons

Det var i början av januari som Trelleborgshem presenterade sina planer att bygga fyra höghus med sammanlagt 103 lägenheter på gamla Sockerbrukstomten.

De högsta husen planeras få sju våningar plus en extra indragen våning högst upp. De beräknas bli cirka 27 eller 28 meter höga. Kostnaderna för projektet beräknas till mellan 130 och 155 miljoner kronor.

I planerna fanns också ett nytt parkeringsdäck i två plan med sammanlagt 95 p-platser. Men en närboende menar att trafiksituationen med kanske 300 till 500 nya invånare måste lösas på annat sätt än skisserat.

"Flygelgränd måste förbli en återvändsgata" menar den närboende i sitt brev.

Han ställer sig inte avvisande till planerna i sin helhet, men anser att om ytterligare ett hundratal bilar ska använda Flygelgränd som kommunikationsled skulle det ställa till kaos. Bland annat beroende på hämtning och leveranser till de båda LSS-boendena där många också tar sig fram med rullstol eller rollator.

I stället föreslår brevskrivaren att in- och utfart till de fyra höghusen ska ske antingen från Allén eller från Bryggaregatan.

Lasse Bryggare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons