Annons

Trafik på Stortorget förbjuds nattettid

I flera år har klagomålen haglat mot buskörning på Stortorget i Trelleborg under kvällar och vissa nätter. Nu förbjuds motortrafiken där alla dagar mellan klockan 22 och 6.
Trelleborg • Publicerad 10 november 2005
Tekniska nämnden försöker förhindra okynneskörning på Stortorget.ARKIVBILD: CLAES NYBERG
Tekniska nämnden försöker förhindra okynneskörning på Stortorget.ARKIVBILD: CLAES NYBERGFoto: 

Nu hoppas tekniska nämnden få stopp på okynneskörningen på platsen under kvälls- och nattetid.

Boende kring torget har under några år kritiserat de unga förarna. Kritik har även kommit från boende vid Olivia Nordgrens gata.

Annons

Förutom att en del av förarna har bedrivit Streetracing, alltså kört ikapp, så är det en del som har cirkulerat runt Axel Ebbes Sjöormen otaliga gånger, vilket har väckt vrede hos många i området.

En del av förarna har efter en tur på torget kört i hög hastighet när de passerat S:t Nicolai plan och Olivia Nordgrens gata.

– Tills vidare är det inte tillåtet att köra bil på torget. Förbudet under kvällar och nätter är ett test, för att se om det här fungerar i fortsättningen, säger tekniske chefen Lennart Lindsjö.

Det har genom åren gjorts flera bullermätningar och enligt Lennart Lindsjö visar dessa undersökningar att ljudnivån från bilarna på torget var långt över det tillåtna.

Mätare har installerats både utomhus och inomhus i några lägenheter, bland annat i huset på torgets västra sida. Förbudet är ännu inte infört, men träder i kraft så fort skyltarna som visar att det är förbjudet att köra där nattetid, har monterats upp.

Kör man på Stortorget någon gång mellan klockan 22 och 6 riskerar man att få böta 800 kronor.

– Vi har träffat polisen flera gånger och diskuterar problemet med buskörningen. Vi hoppas få ett slut på det här genom förbudet, säger Lennart Lindsjö.

Johan Persson

0410-545 34

johan.persson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons