Annons

Tradition och nytänk på 1:a maj

För de trelleborgare som vill engagera sig politiskt i något förstamajfirande finns det en del att välja på. Firandet sker på flera olika platser runtom i staden.
Trelleborg • Publicerad 29 april 2012
Foto: Tomas Oneborg / SvD / SCANPIX

Socialdemokraterna samlas på Stortorget klockan 9.30. Sedan blir det avmarsch klockan 10. Årets förstamajtalare är Peter Persson som är riksdagsledamot i Jönköping.

– Han ska prata i tjugo minuter. Vi vill gärna slippa tal som är en och en halv timme långa och har tänkt lite annorlunda i år. Det ska vara en folkfest, säger Cilla Dahl Andersson, ordförande i Trelleborgs arbetarkommun.

Annons

– Man ska också kunna köpa sillamacka, lotter och grillad korv. Sedan blir det även en del underhållning, säger hon.

Tåget kommer också se lite annorlunda ut. Istället för den traditionella marschmusiken blir det en säckpipeorkester som står för musiken.

I Moderaternas möteslokal på Algatan talar Hans Wallmark som är ledamot i riksdagens försvarsutskott klockan 12. Där håller man öppet hus mellan klockan 11 och 15.

– Wallmark kommer förmodligen prata en hel del försvarsfrågor, säger kommunalråd Ulf Bingsgård (M).

Den utredningsgrupp som har fokus på barn i ekonomiskt utsatta situationer kommer även lämna en rapport kring detta klockan 13.30.

– Det blir en presentation av vad som har gjorts, slutsatser man har tagit samt eventuella förslag, säger Ulf Bingsgård.

På Vänsterpartiets firande är Ray Grönlund huvudtalare. Han är nyvald ordförande för Vänsterpartiet Skåne. Lokal talare är Mats Sjölin. Dessa båda kan ses på Olof Palmes plats klockan 9.30. I samband med Vänsterpartiets firande spelar Röda Kapellet.

Louise Cronholm
Madeleine Gripsten
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons