Annons

Trädgård mellan två pärmar

Det var trädgårdsböcker som var ämnet för kvällen när trädgårdskonsulten Peter Gaunitz gästade Sköna Måndag på Trelleborgs bibliotek.
Trelleborg • Publicerad 5 november 2007
Alla rycktes med när Peter Gaunitz berättade om trädgårdsböcker på Trelleborgs bibliotek på måndagskvällen. Bild: Lasse Bryggare
Alla rycktes med när Peter Gaunitz berättade om trädgårdsböcker på Trelleborgs bibliotek på måndagskvällen. Bild: Lasse BryggareFoto: 

- Det finns böcker man bara måste ha i sitt trädgårdsbibliotek, berättade Peter Gaunitz för publiken som samlats på biblioteket på måndagskvällen. Även den som varken har trädgård eller intresse för odling kunde undgå låta sig smittas av entusiasmen som Peter Gaunitz förmedlade. - Den här boken kan tyckas udda och ha en smal inriktning men den här mycket fascinerande, sade han om boken "Växternas namn" av Jens Corneliuson. Jag tycker det är mycket lättare att minnas växternas latinska namn om jag vet vad de betyder och det får jag veta här. "Den nya nordiska Floran" av Bo Mossberg och Lennart Stenberg fick också mycket beröm. Även om den inte främst inriktas på trädgårdsväxter, så innehåller den beskrivningar av många förvildade växter. Peter Gaunitz arbetar mest som konsult för offentliga verksamheter men har också en egen trädgårdsbokhandel i Alnarp där han även undervisar. - Bäste inspiratören är nog Karin Berglund, med titlar som "Lust och Fägring" och "Längtans blommor". Lasse Bryggare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons