Annons

Torrlagd student – åtminstone vädret

Årets studenter på Söderslättsgymnasiet kunde fira en torrlagd examen - åtminstone vad det gällde vädret.
Trelleborg • Publicerad 15 juni 2007
Klass SPO04D kom ut på trappan och möttes av jublet från alla som samlats framför Söderslättsgymnasiet. Bild: Tomas Nyberg
Klass SPO04D kom ut på trappan och möttes av jublet från alla som samlats framför Söderslättsgymnasiet. Bild: Tomas NybergFoto: 

Det såg hotande ut, men när avgångseleverna på Söderslättsgymnasiet kom ut på trappan och firade på traktorflaken på Stortorget, var molnen vänliga nog att hålla inne med regnet.

Så firandet kunde fortsätta utan någon blöta uppifrån med sedvanliga visselpipor, sång, musik, champagne, kramar, pussar, lite lyckogråt och en härlig stämning som det brukar vara när Trelleborg firar sina studenter.

Annons

Innan själva firandet satte i gång hade de 432 avgångseleverna samlats i S:t Nicolai kyrka för att lyssna till tal, bland annat av elevrådets ordförande Emma Hulth. Som avslutning i kyrkan delades en rad stipendier ut till förtjänta elever.

Ljudnivån bland de klasser som stod och väntade på att få passera genom skolan för att komma ut på trappan inför väntande föräldrar, syskon och andra släktingar, var närmast öronbedövande och många ångrade nog att de inte tagit med öronproppar.

Väl ute på Stortorget sänktes ljudnivån ett snäpp medan olika sorters musik blandades från högtalaranläggningar på de olika flaken. Grabbarna i klass TE04 till exempel hoppade så hela flaket gungade till Magnus Ugglas Kung i baren.

En som var riktigt glad och uppe i varv var Felicia Zammal i klass HP04B som på frågan vad hon skulle göra i sommar svarade:

– Jobba på Konsum.

Och efter det då?

– Då ska jag flytta till Stockholm och bli kung!

Även Habib Krasniqi i klass OP04 har bestämda framtidsplaner, om än inte lika högtflygande.

– Jag ska utbilda mig till ambulansförare, berättade han och tog ett bloss på firarcigarren. Men först ska jag ta det lugnt nu i sommar.

Så bestämda framtidsplaner har inte Josefin Törnqvist i klass BF04B.

Annons

– Efter det här ska jag fundera på vad jag ska göra i livet, sade hon. Jag vill ju ha ett jobb, men vad jag ska arbeta med det vet jag inte.

Innan hon klev upp på flaket till de väntande klasskamraterna hann hon få en grattispuss av pojkvännen Jonas Karlsson.

Fronzan Hemmati passade på att fira kompisen Tarok Emamgholi i klass TE04 med att hänga en lyckoflaska runt hans hals.

Medan i stort sett halva Trelleborg sprang runt och firade sina barn, syskon, släktingar, vänner och bekanta fylldes flaken av glada studenter innan bilarna till slut avgick mot kvällens vidare öden.

Sedan väntar resten av livet.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons