Annons

Torghandlare lämnade över namninsamling

Cirka 1 200 personer har skrivit under torghandlarnas krav på att korttidsparkeringen återinförs på Stortorget igen – med gratis p-platser. Listan överlämnades till Ulf Bingsgård (M) på senaste pubkvällen.
Trelleborg • Publicerad 4 september 2014
När Ulf Bingsgård (M) hade pubkväll på Garvaregården lämnade torghandlarna Jan-Erik "Jonta" Larsson och Rolf Nilsson över en namninsamling. Cirka 1 200 personer har skrivit under för att åter få parkera på Stortorget.
När Ulf Bingsgård (M) hade pubkväll på Garvaregården lämnade torghandlarna Jan-Erik "Jonta" Larsson och Rolf Nilsson över en namninsamling. Cirka 1 200 personer har skrivit under för att åter få parkera på Stortorget.Foto: Foto: Sara Johari
Foto: Foto: Sara Johari

– När människor inte kan parkera på torget påverkas både vi torghandlare och butikerna runt omkring, säger Jan-Erik "Jonta" Larsson.

Kort efter att parkeringen på Stortorget togs bort i våras startade han och de andra handlarna en namninsamling för att beslutet ska rivas upp. I onsdags, när kommunalrådet Ulf Bingsgård (M) bjöd in allmänheten till pubkväll, passade Jan-Erik Larsson och Rolf Nilsson på att lämna över listan till honom.

Annons

– Bingsgård säger att de har bra dialog med handlarna, men det gäller inte oss på torget. Det var ingen som informerade oss om att parkeringen skulle tas bort, det fick vi läsa om i tidningen, säger Rolf Nilsson.

Han lyfter fram den planerade isbanan runt Sjöormen som ett annat exempel på att kommunens information till torghandlarna är bristfällig.

– Vi fick ett brev med beslutet. Där står det att vi måste byta plats under fyra månader i vinter. Innan dess hade jag hört talas om isbanan en gång. Jag hade inte tid att prata då men trodde att det skulle bli något möte om det senare, säger Rolf Nilsson.

När Ulf Bingsgård får ta emot torghandlarnas klagomål och den långa listan med namn säger han att han förutsatt att handlarna informerats om isbanan.

– Informationen jag fick var att man pratat med alla torghandlare, säger han.

Rolf Nilsson inflikar:

– Fast det är kommunen som är vår hyresvärd, det är ni som ska informera oss.

Ulf Bingsgård lovar att ta hand om namnlistan och lämna den vidare till partikollegan Eric Samuelson som är ordförande för tekniska nämnden samt till personalen på tekniska förvaltningen.

– Men beslutet att stänga parkeringen på Stortorget var ett fullmäktigebeslut. Skulle man vilja ändra på det krävs det att man gör ett nytt ärende och tar upp frågan igen, säger han.

Vid kommunalrådets pubkväll på Garvaregården i onsdags medverkade samtliga moderata ordföranden i de kommunala nämnderna och bolagen. En ny chans att träffa samma gäng blir det på onsdag den 10 september på Gästis i Anderslöv.

Louise Löfgren
Fanny Nyberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons