Annons

Torbjörn Karlsson (S) kliver av – ”Mitt eget beslut”

Torbjörn Karlsson (S) ställer inte upp som oppositionsråd under den kommande mandatperioden. Torbjörn Karlsson uppger att beslutet är hans eget.
Trelleborg • Publicerad 14 november 2018
Torbjörn Karlsson (S)
Torbjörn Karlsson (S)

– Jag vill göra andra saker än att vara heltidspolitiker, säger han till TA.

Torbjörn Karlsson, i dag kommunalråd, meddelade för några dagar sedan ordföranden i Trelleborgs arbetarekommun, Marianne Pettersson, samt den sammankallande valberedningen att han inte står till förfogande som oppositionsråd för den kommande mandatperioden. Han menar att det kommande oppositionsrådet måste vara en person med mycket energi, vilja och förmåga att synas i olika sammanhang.

Annons

Torbjörn Karlsson känner att han inte är rätt person för rollen.

– Den som blir oppositionsråd bör ha siktet inställt på att vinna valet och ta över styret i nästa mandatperiod. Det är en så lång tidshorisont som inte fungerar för mig, säger han.

Torbjörn Karlsson uppger att han blivit ombedd av partiet att bli oppositionsråd, men tackat nej. Han kommer dock att behålla sin plats i kommunfullmäktige, och är öppen för uppdrag som fritidspolitiker.

Vem som ska ta rollen i stället är inte klart. Men Torbjörn Karlsson tror inte det blir svårt att hitta någon som är lämplig.

– Det finns många goda kandidater i partiet, säger han.

Jenny IsakssonSkicka e-post
Andreas MårtenssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons