Annons

Toppnamn på valturné

EU-parlamentarikern Gunnar Hökmark (M) och migrationsminister Tobias Billström (M) besökte under onsdagseftermiddagen Trelleborg med sitt moderata budskap inför EU-valet.
Trelleborg • Publicerad 13 maj 2009
Bildtext: Gunnar Hökmark och Tobias Billström får sällskap av en lokal moderat – Helny Freudel som bland annat sitter i styrelsen för Trelleborgs moderata seniorer. Hon och Tobias Billström känner varandra sedan de båda var partiaktiva i Malmö. Bild: Tomas Nyberg
Bildtext: Gunnar Hökmark och Tobias Billström får sällskap av en lokal moderat – Helny Freudel som bland annat sitter i styrelsen för Trelleborgs moderata seniorer. Hon och Tobias Billström känner varandra sedan de båda var partiaktiva i Malmö. Bild: Tomas NybergFoto: 

Tonläget bland väljarna är annorlunda i år jämfört med tidigare EU-val, menar Tobias Billström och får medhåll av Gunnar Hökmark.

– Nu har man lämnat det här med att välja ja eller nej till EU, nu handlar det i stället om vad vi ska göra i Europa, säger Tobias Billström.

Annons

På frågan om de har några särskilda argument för att övertyga skånska väljare skrattar de först och svarar "skånskan" – det underlättar kampanjandet att tala samma tungomål. Men det viktigaste av allt är ändå jobben.

– Ja, det är viktigast alla kategorier, också för Trelleborgs industrier, säger Gunnar Hökmark.

Erika Oldberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons