Annons

Tonårspojke knivhögg annan – åklagare menar att han är över 18

En tonårspojke åtalas nu för en grov misshandel, efter att en person blev knivskuren i Stadsparken den 16 oktober förra året.
Trelleborg • Publicerad 26 juli 2018
Genrebild.
Genrebild.Foto: Johan Nilsson/TT

På måndagskvällen den 16 oktober blev en 16-årig pojke knivhuggen i ansiktet i Stadsparken i Trelleborg. Han togs om hand av ambulanspersonal och fördes till sjukhus. 16-åringen har fått stickskador på vänster kind och strax bredvid ögat.

En pojke som då uppgavs vara 14 år gammal misstänktes tidigt för brottet. Nu står han åtalad för grov misshandel, eftersom åklagaren menar att han är minst 18 år gammal.

Annons

Åklagaren har listat bland sin bevisning ett utlåtande från Rättsmedicinalverket, som ska styrka att pojken är straffmyndig, alltså över 15 år gammal. I bevisningen finns även en utredning från Migrationsverket, som kommer fram till att den misstänkte är 18 eller äldre.

Pojken förnekar brottet.

Sebastian MårtenssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons