Annons

Tonårspojke döms för stöld och hot

En 15-årig pojke bosatt i Trelleborg döms för stöld, olaga hot och övergrepp i rättssak. Han åtalades för knivrån, men tingsrätten menar att det inte finns bevis för att 15-åringen höll i kniv under rånet.
Trelleborg • Publicerad 9 juli 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Mårten Svemark

Det var i januari i år som den 15-årige pojken ska ha rånat och verbalt hotat två andra tonåringar, två bröder, på Trelleborgs centralstation. 15-åringen ska ha tagit en keps och en mössa från de två.

Enligt åklagaren ska 15-åringen ha visat en kniv för de två tonåringarna under stölden av huvudbonaderna, vilket skulle innebära att brottet var ett rån, till skillnad från den lägre rubriceringen stöld.

Annons

Den åtalade pojken har hävdat att han inte höll i en kniv, utan i ett radband. De två andra tonåringarna har under förhör varit osäkra på om det var en kniv han höll i handen eller inte.

15-åringen hade dock en kniv, vilket han erkänt. Därför döms han för brott mot knivlagen. Men tingsrätten finner det inte bevisat att han använt kniven när han hotade de två, och dömer därför 15-åringen för stöld.

15-åringen döms även för övergrepp i rättssak och olaga hot, eftersom han hotat att döda de båda tonåringarna om de gick till polisen.

Tingsrätten bestämmer påföljden till 40 timmars ungdomstjänst, samt totalt 8 000 kronor i skadestånd till de båda bröderna.

Sebastian MårtenssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons