Annons

Tonåringar åtalas för inbrott hos frisör

När inbrottstjuvarna greps hade de redan kastat ifrån sig kassaapparaten. Nu åtalas fem tonårspojkar för stölden.
Trelleborg • Publicerad 20 september 2011

Det var en torsdagsnatt i juli i år som det var inbrott i Anderslövs herr- och damsalong. Den polispatrull som kom till platsen efter att larmet i salongen gått kunde konstatera att en ruta var krossad och att kassan hade stulits. Det dröjde dock inte länge förrän polisen kunde gripa två personer. De hittades med hjälp av spårhund vid kyrkan, inte långt från salongen på Landsvägen. De hade då kastat ifrån sig kassaapparaten,

Kort efter inbrottet och gripandet hämtade polisen in ytterligare personer till förhör. Nu åtalas fem tonårspojkar, samtliga boende i Anderslöv, för inbrottet.

Annons

Enligt åklagaren har tre av pojkarna varit delaktiga i stölden genom att delta i planeringen, hålla vakt utanför salongen och sedan kort efter inbrottet möta upp de andra två med syftet att dela upp stöldgodset.

De fem tonårspojkarna är alla födda 1995 respektive 1996. Alla utom en har erkänt sig skyldiga till brottet.

Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons