Annons

Tonåringar åtalas efter stora skadegörelsen på stationen

I mars krossades flera rutor och speglar på centralstationen i Trelleborg. Nu åtalas två tonårspojkar för den omfattande skadegörelsen.
Trelleborg • Publicerad 2 juli 2018
Flera fönsterrutor på stationen fick bytas ut efter skadegörelsen i mars.
Flera fönsterrutor på stationen fick bytas ut efter skadegörelsen i mars.Foto: Tomas Nyberg

Det var sent på kvällen den 13 mars som polis larmades till stationsbyggnaden sedan en person hört ljudet av glaskross. När patrullen kom fram till platsen visade det sig att flertalet fönsterrutor på byggnaden förstörts. Även två speglar inne på stationens toaletter var krossade.

Annons

Kort efter skadegörelsen kunde polisen gripa fyra misstänkta tonåringar. Nu åtalas två av dem, två pojkar födda 2002. Båda pojkarna förnekar brott.

Trelleborgs hamn, som vid tiden för skadegörelsen ägde stationsbyggnaden, har skadeståndskrav på både de misstänkta tonåringarna och, eftersom de är minderåriga, på deras vårdnadshavare.

Förutom skadegörelsen åtalas en av pojkarna även för ringa narkotikabrott, vilket han erkänner sig skyldig till.

Louise Cronholm LöfgrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons