Annons

Tomtpriser bör täcka alla extra kostnader

Det behövs högre tomtpriser på nya områden för att täcka in alla kostnader som exploateringen medför. Det menar Eric Samuelson (M), ordförande i tekniska nämnden.
Trelleborg • Publicerad 22 april 2010
Det behövs högre tomtpriser på nya områden för att täcka in alla kostnader som exploateringen medför. Det menar Eric Samuelson (M), ordförande i tekniska nämnden.
Det behövs högre tomtpriser på nya områden för att täcka in alla kostnader som exploateringen medför. Det menar Eric Samuelson (M), ordförande i tekniska nämnden.Foto: 
"Tidigare har man i Trelleborg inte riktigt räknat med att exploatering och utbyggnad kan ge en rad följdeffekter", säger Eric Samuelson. Det måste man ta höjd för när man sätter tomtpriserna.
"Tidigare har man i Trelleborg inte riktigt räknat med att exploatering och utbyggnad kan ge en rad följdeffekter", säger Eric Samuelson. Det måste man ta höjd för när man sätter tomtpriserna.Foto: 

– Tidigare har man i Trelleborg inte riktigt räknat med att exploatering och utbyggnad kan ge en rad följdeffekter, säger Eric Samuelson. Det måste man ta höjd för när man sätter tomtpriserna.

Ett exempel är att tekniska förvaltningen nu måste bygga ut med en ny högspänningskabel mellan Trelleborg och Skegrie för att säkra elförsörjningen. Kostnaden beräknas till cirka 2,5 miljoner kronor.

Annons

– Det kan handla just om elförsörjning, men även om att va-nätet inte räcker till. Eller att reningsverk behöver byggas ut, säger Eric Samuelson.

Ett annat exempel är att man troligen måste bygga en gång och cykeltunnel under E 6 vid Maglarpsrondellen.

– Om bussen till Malmö går via Hedvägens förlängning måste det bli en hållplats vid rondellen eftersom den vid korsningen till kustvägen blir meningslös, säger Eric Samuelson. De boende på Stavstensudde måste ju kunna ta sig dit på ett säkert sätt.

Eric Samuelson menar också att extra kostnader inte bara handlar om teknisk försörjning.

– Det betyder också behov av nya skolor, av förskolor och annan service, säger han.

Martin Strandberg
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons