Tomten kommer hela veckan

Kommunen förlänger julfirandet i centrum från en dag till en hel vecka. Det är inte mycket som blir sig likt när julen välkomnas i centrala Trelleborg i år. Den traditionella paraden med lykttändnig första advent är visserligen kvar, men i omvänd ordning.
Trelleborg • Publicerad 5 november 2008
I år börjar lykttändningen i Trelleborgs centrum i omvänd ordning. Den som vill vara med från första början ska bege sig till Garvaregården. arkivbild: Claes Nyberg
I år börjar lykttändningen i Trelleborgs centrum i omvänd ordning. Den som vill vara med från första början ska bege sig till Garvaregården. arkivbild: Claes NybergFoto: 

– Vi börjar med att tända trädet på Garvaregården och avslutar med trädet på Gamla Torg, berättar Ulf Bingsgård (m), kommunalråd.

Förhoppningen är att fler följer med på vandringen längs Algatan så att allt fokus inte hamnar på torget.

Sedan tar en hel veckas aktiviteter vid. Bland annat kommer olika föreningar att anordna julmarknad på Rådhustorget dagligen.

På samma plats kommer det även att finnas en scen där någon av stadens körer uppträder varje kväll.

Andra tongångar blir det förmodligen på lördagen då olika idrottsföreningar deltar i en körkamp på scenen.

Nytt för i år är också att kända trelleborgare "ringer in" och talar om julen varje eftermiddag. Vilka det blir återstår dock att se, men en sak är säker:

– Det blir inga politiker, försäkrar Ulf Bingsgård.

En vit julvecka kan han däremot inte garantera.

– Snön brukar ju inte komma förrän i februari.

Marek Stefaniak
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.