Annons

Tomtägare överklagar nej till planer på hus

Ägaren till en fastighet i östra Smygehamn överklagar att han fått ett negativt besked på sin förhandsförfrågan om att få bygga på sin tomt.
Trelleborg • Publicerad 9 maj 2012

Fastighetsägaren menar att han borde kunna få bygga utan att området måste detaljplaneras först.

Det handlar om en tomt i de östra delarna av orten, vid Kalkbrottsvägen och Östanväg. Från början hade fastighetsägaren planerat att bygga ut ett större område med ett 30-tal hus. Området är delat på olika fastigheter, med tre olika ägare.

Annons

De boende i området reagerade och ett 40-tal grannar skrev på en protestlista till kommunen, där man argumenterade mot utbyggnaden.

Under arbetet med exploateringsidén har en av fastighetsägarna sagt nej till utbyggnaden, varför planerna gått i stå.

Den fastighetsägare som varit drivande i planeringen ansökte därför om att få bygga ett hus på en tomt inom sin egen fastighet.

Tjänstemännen på samhällsbyggnadsförvaltningen var positiva men politikerna i nämnden sade nej.

Nämnden menar att eftersom Smygehamn är en utvecklingsort och det finns ett högt tryck på bebyggelsen på orten bör området detaljplaneras innan man tillåter byggande.

Nämnden beslöt därför att visa tillbaka ärendet till tjänstemännen för fortsatt diskussion med fastighetsägaren.

Louise Löfgren
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons