Tomma lokaler får nya hyresgäster

I centrum gapar många lokaler tomma. Men under hösten flyttar flera nya hyresgäster in. Bland annat kommer ett försäljningskontor för Myresjöhus att etablera sig på Algatan.
Trelleborg • Publicerad 6 oktober 2012
Många butikslokaler i Trelleborg gapar tomma. Expert-butiken i Trelleborg stänger ner.
Många butikslokaler i Trelleborg gapar tomma. Expert-butiken i Trelleborg stänger ner.Foto: 
Foto: 

– Det går nog trögare nu. Små lokaler går alltid snabbt att hyra ut. Men större är svårare. En lokal på över 150 kvadratmeter har en kännbar hyra och då är det inte lätt att hitta hyresgäster, säger Mikael Ahlborn från Akelius.

Sedan tio månader tillbaka står en lokal på Österbrogatan ledig. Från gatan ser den liten ut. Men innanför butikslokalen finns ett större rum som kan användas som kontor eller lager.

– Det behövs ett speciellt företag där, eftersom försäljningsutrymmet är litet. Till exempel ett företag som har försäljning av produkter på leverans, säger han.

Andra lokaler går lättare att hyra ut. Sju butikslokaler inne i centrum har stått tomma, eller finns lediga för uthyrning. Men fyra av dessa kommer att bli uthyrda under hösten. Två av dem har fortfarande verksamhet av den gamla hyresgästen som sagt upp hyreskontraktet. På Flockeregatan kommer till exempel barnbutiken att flytta ut. Och på Gamla torg har Taxi Trelleborg sagt upp kontraktet eftersom de vill flytta.

– Men det är inte helt säkert att de kommer att göra det. Vi har ändå börjat söka en lösning till den lokalen, säger Mikael Ahlborn.

Nilpat har tre tomma lokaler i dagsläget. Men alla har precis blivit uthyrda. På Algatan 43 flyttar ett försäljningskontor för Myresjöhus in. Och i Folke Hanssons lokaler på CB Friisgatan har ett företag från Göteborg tagit över kontraktet.

– De har köpt upp lagret och kommer att ta över firman, säger Patrik Liljegren på Nilpat.

På Algatan 47, vid hörnet Algatan-Hansagatan, kommer en ny barnvagnsbutik att flytta in.

I närheten finns en annan lokal som stått tom sedan juli. Den ligger på Algatan 50, är 215 kvadratmeter stor och har precis blivit uthyrd.

– Vi väntar bara på sista underskriften. Företaget flyttar in innan årsskiftet men vill kan ännu inte säga vilket det är, säger Mathias Dahlquist på Hyresbostäder.

Madeleine Gripsten
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.