Annons

Tomelilla sörjer

Sorg och förstämning präglade Tomelilla dagen efter den tragiska drunkningsolyckan på Välabadet. Beskedet om att den åttaåriga pojkens liv inte gick att rädda kom natten till torsdagen.
Trelleborg • Publicerad 5 juli 2007

Det här är en olycka som påverkar oss alla. Alla har vi ju på något sätt barn i närheten av oss. Det här får inte hända, ska inte hända , säger Ewa-Gun Westford, informationsansvarig för det södra polisområdet.

Utanför bland annat Lindesborgsskolan, där pojken gick på fritids, och utanför kommunhuse i Tomelillat, är flaggorna hissade på halv stång.

Annons

På församlingshemmet i Tomelilla är ljus tända. Hit kan barn, anhöriga och andra berörda vända sig för att få kontakt med kommunens krisgrupp.

Här finns präster, polis, social myndigheter och psykologhjälp.

På förmiddagen kom både barn och vuxna hit.

Församlingshemmet har också öppet mellan klockan 16 och 18 i dag, torsdag.

Pojken hittades på botten av den djupa bassängen på Välabadet vid lunchtid på onsdagen. Hjärt- och lungräddning sattes in direkt, först av badpersonalen och sedan av ambulanspersonalen.

En polisutredning ska om möjligt klarlägga de närmare omständigheterna kring olyckan. Av formella skäl har två polisanmälningar upprättats, en om dödsfall genom drunkning, en om vållande till annans död.

Enligt Ewa-Gun Westford är detta rutin. Det krävs en anmälan för att polisen ska kunna göra en utredning.

– Det finns inga misstankar om brott, säger Ewa-Gun Westford.

Pojken var på badet tillsammans med tolv andra barn och tre vuxna från ett fritidshem i Tomelilla. De hade bara varit en liten stund på badet när olyckan inträffade.

Ulf Mårtensson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons