Annons

Tömd klubbkassa utreds av polisen

Händelserna med de försvunna pengarna i Kyrkoköpinge ridklubb har polisanmälts. Polisen har nu att utreda om det rör sig om förskingring.
Trelleborg • Publicerad 20 september 2004

Allehanda rapporterade i augusti om hur en tidigare styrelsemedlem försnillat i princip hela klubbkassan. Enligt uppgift ska det röra sig om omkring 100 000 kronor.

Det misstänkta svindleriet uppdagades i våras. I början av sommaren stängdes elektriciteten av i anläggningen vilket bland annat innebar att det saknades ljus i stallet och ridskolan fick ställa in ridläger.

Annons

Styrelsen förhandlade med den misstänkte svindlaren och ska efter en uppgörelse ha fått tillbaka ungefär halva den förskingrade summan, runt 50 000 kronor. Resten ska betalas tillbaka genom mindre avbetalningar varje månad.

När höstterminen drog i gång för några veckor sedan fick klubben först klara sig utan el men sedan dess har miljöförvaltningen sett till att elen slagits på igen.

– Jag gjorde en inspektion och såg att ljuset var avstängt. Enligt djurskyddslagen ska man ha ljus i djurstallar, säger Eva Carström, miljö- och djurskyddsinspektör. Till en början var händelsen med den tömda klubbkassan inte anmäld till polisen men för tre veckor sedan gjordes det till slut en anmälan om misstänkt förskingring.

Enligt polisen i Trelleborg har fallet ännu inte tilldelats någon utredare.

Ridklubben har än så länge inte betalt in sina avgifter till Skånska ridsportförbundet.

– De har varit i kontakt med oss och meddelat att de ligger efter med betalningarna, säger Bengt Sånesson, ordförande i Skånes ridsportförbund. Om klubben inte betalar sina avgifter riskerar den att uteslutas ur ridsportförbundet. Men i det läget är man inte ännu.

– Eftersom det handlar om speciella omständigheter avvaktar vi och ser vad som händer. Vi tänker inte förstöra för klubben i det här prekära läget, säger Bengt Sånesson och förklarar att i och med att klubben fortfarande är med i ridsportförbundet omfattas medlemmarna av ridsportförbundets tävlingsförsäkring.

Ridskolan är nu i gång med sin verksamhet och klubben vill locka till sig fler medlemmar. Klubben har ännu inte hållit det årsmöte man egentligen skulle ha hållit i våras och därmed riskerar man att bli utan aktivitetsbidrag från kommunen.

Enligt Sven Persson som sitter med i ridklubbens styrelse, ska man nu försöka få ordning på klubben igen och tillsätta en ny styrelse.

– Alla gamla och nya medlemmar som vill rida är välkomna till klubben. Vi ska få i gång ridklubben igen. Ungdomarna ska inte behöva bli lidande, säger Sven Persson.

Annons

Magnus Aspegren

@04 Byline telefon

:0410-545 31

magnus.aspegren@allehandasyd.se

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons