Annons

Tom spargris fick påfyllning

Resor, kurser och strängar. De fyra unga kvinnorna i Spelmanslaget Trelleborg har inga problem att göra av med de 20 000 kronorna de får i stipendium.
Trelleborg • Publicerad 16 juni 2009
Foto: 
Foto: 
Sofia Jeppsson, Nathalie Larsen, Matilda Larsen och Elisabet Hernes i Spelmanslaget Trelleborg.
Sofia Jeppsson, Nathalie Larsen, Matilda Larsen och Elisabet Hernes i Spelmanslaget Trelleborg.Foto: 

TRELLEBORG. "Tyvärr verkar det som vår spargris har gått till Viktväktarna", skrev de i sin ansökan. Den beviljades men konkurrensen var inte stenhård – ramarna för stipendiet är ganska snäva. Pengarna kommer från Sven-Erik Axelssons stipendiefond och ska användas till förmån för djurskydd och strängmusik.

– Man lugnt säga att pengarna har hamnat rätt, sa kommunalråd Ulf Bingsgård (M) imponerat när Spelmanslaget Trelleborg spelat två låtar.

Medlemmarna är 16-18 år och har spelat tillsammans i åtta år – men de började spela fiol ännu tidigare. Nu hoppas de kunna åka på spelmansstämmor uppåt landet.

Johan Silfversten Bergman
Lucas Mathisen
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons