Annons

Tolv nya jobb när Elgiganten flyttar in

Knappt har möbeldofterna försvunnit förrän nya butiker är på väg in i Hoffs gamla lokaler. Först in blir Elgiganten som behöver nyanställa ett dussin personer. Och fler jobb är på väg.
Trelleborg • Publicerad 4 juni 2011
Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX

Exakt öppningsdatum är inte satt ännu, men någon gång till hösten öppnar Elgiganten ute vid Hedvägen.

– Redan om någon vecka ska vi annonsera efter personal. Vi kommer att anställa en tio, tolv personer i olika grader, säger Martin Skoog, som kommer att driva butiken.

Annons

Trelleborg känner han från gymnasietiden samt att han drivit butiken Expert. Fast bara i sex månader, då han snabbt blev kontaktad av Elgiganten förra året med en förfrågan om att driva deras nya butik.

– Det här ska bli riktigt spännande. Processen med att få allt klart med nya lokaler har tagit ett år ungefär, säger han.

Som ett handelsområde

Anders Pålsson berättar att Elgiganten kontaktade honom om Hoffs lokaler redan innan beslutet om att lägga ner den gamla möbelaffären var officiellt i höstas. 1200 kvadratmeter kommer Elgiganten att hyra. Det återstår två lika stora delar att hyra ut, men Anders Pålsson säger att det är nära att bli klart även där.

– I nuläget kan jag inte berätta vilka de andra butikerna är, men de är stora och rikstäckande. Den ena av dem finns inte i Trelleborgs närhet, säger han.

Martin Skoog vet inte heller vilka butikerna kan vara, men ser det som positivt att de är kända märken.

– Förhoppningsvis kan vi bli som ett litet handelsområde i Hoffs gamla lokaler, säger han.

Louise Löfgren
Fredrik Höij
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons