Annons

Tobias Norström tvåa i kocktävling

Kockeleven Tobias Norström blev tvåa i tävlingen om Västerbottensoststipendiet. Men en praktikvecka på antingen Fredsgatan 12 eller Operakällaren i Stockholm har han klar.
Trelleborg • Publicerad 19 april 2002

- Det betyder jättemycket att få gå till finalen, säger Tobias Norström. På det här sättet får jag bra motivation och har tagit till mig juryns synpunkter. BILD: MARK HANLON Tre restaurangelever från hela Sverige gick vidare till finalen i Umeå efter en försöksrunda med recept och bilder på maträtten. En rätt som ska innehålla Västerbottensost. Tobias lagade kycklingrullader med citronglaserade morötter samt ostsmaksatt potatiskompott och skum. Tobias går i HR3B på Söderslättsgymnasiet och tar studenten i vår. Efter sommarledighet ska han jobba heltid några månader på golfrestaurangen i Beddingestrand innan han rycker in i lumpen. Han ska bli kvartersmästare i flottan i Karlskrona. det betyder att han blir kökschef för kockarna. Också det en nyttig erfarenhet med ansvar för bland annat inköp.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons