Annons

Tobela försatt i konkurs

26 anställda sägs upp efter att designföretaget Tobela bygg och mekanik försatts i konkurs. Konkursförvaltaren hoppas hitta någon som kan fortsätta driva verksamheten.
Trelleborg • Publicerad 1 juli 2009

TRELLEBORG. Tobela bygg och mekanik på Tommarpsvägen i Trelleborg har varit specialiserade på egendesignad inredning för butiker och offentliga miljöer. Under 2004 omsatte företaget 52 miljoner kronor med en vinst på 1,9 miljoner kronor i efter finansnetto. Men åren efter har varit svagare och räkenskapsåret 2007 gjorde företaget minusresultat med en omsättning på 37 miljoner kronor.

– Det gäller att vi kan hitta någon som kan ta över verksamheten och säkerställa framtiden för de anställda, säger konkursförvaltaren Jan Gruvstad.

Annons

Orsaken till konkursen vill han inte uttala sig om. Men han konstaterar att det är snabba ryck om verksamheten i företaget från 1976 ska kunna räddas.

– Personal och andra är lite lamslagna över vad som hänt, säger Jan Gruvstad.

Johan Silfversten Bergman
Niclas Sörenson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons