Annons

Tobela AB säger upp personal

Tio anställda vid Tobela AB i Trelleborg har varslats om uppsägning. Även flera extraanställda tvingas gå. Företaget vill effektivisera sin verksamhet för att bättre kunna hävda sig mot sina konkurrenter.
Trelleborg • Publicerad 29 april 2002

Enligt företagets ägare Bertil Andersson är skälen till uppsägningarna flera. Dels på grund av att flera av konkurrenterna lagt sin tillverkning utomlands och tvingat Tobela att effektivisera för att kunna hänga med. Dels på grund av en sämre orderingång. Som ett led i denna effektivisering har man nu, förutom uppsägningarna, köpt in nya automatiserade maskiner. Meningen är att dessa ska sköta det arbete som tidigare gjorts för hand. Behovet av personal har därför minskat. Tobela AB tillverkar huvudsakligen inredning och möbler till skolor, bibliotek och butiker. Personalstyrkan ligger idag på 38 personer. Drygt tio av dessa får nu gå. Trots uppsägningarna räknar företaget med en ökad omsättningen för 2002. Förra året omsatte man 34 miljoner. I år väntas omsättningen hamna på 39 miljoner kronor. - Givetvis hoppas vi på att kunna återanställa personal om det går, säger Bertil Andersson. Han konstaterar också att de uppsagda har förtur om nya anställningar blir aktuella. Uppsägningarna träder i kraft den sista juni. Text: Andreas Wiklund

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons