Annons

Tobbes kök gör tummen ned för idén om paviljong

Arkitekten Eva Arén serverade en idé om en paviljong på Gamla Torg. Det förslaget sågas av krögaren Tobias Östring.
Trelleborg • Publicerad 16 februari 2006

För två veckor sedan presenterade Trelleborgs Allehanda den skiss som arkitekten Eva Arén lanserade.

Hon föreslog bland annat att Mikaelibrunnen flyttas en bit bort och att det mitt på torget placeras en paviljong där det kan inrymmas en servering.

Annons

Samma förslag rymde även en idé om en uteservering precis intill paviljongen. Det var kommunalrådet Egil Ahl (s) som anlitade Eva Arén för att få fram ett tänkbart alternativ till den tilltänkta veranda som krögaren Tobias Östring sökt bygglov för.

Kommunalrådet har själv inte tagit ställning i frågan, utan väljer bara att förmedla olika visioner för torgets framtida utformning.

– Det är inte realistiskt att genomföra idéen om en paviljong, anser Tobias Öst-ring.

Han håller fast vid sitt veranda-förslag.

Östring ratar därmed paviljonförslaget helt och hållet. – En paviljong skulle innebära en investering i mångmiljonklassen och dessutom krävs att min personal utökas med två personer. Det blir för dyrt, säger han. I ett brev till Trelleborgs Allehanda formulerar Tobias Östring sin ståndpunkt: "Vi äger ej marken på torget och kan därför inte göra en jättesatsning med så mycket pengar som en helt ny pub med toaletter, vatten och avlopp kostar. I samma skrivelse slår krögaren fast: "Med detta förslag kan inte rökarna gå direkt ut på uteserveringen från puben".

Det är ännu inte bestämt när byggnadsnämnden ska avgöra hur Gamla torg ska se ut framöver.

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons